Skip to content
All posts

Forvalt din største ressurs - også i nedetid!

For mange bedrifter er hverdagen i 2024 tung. Det har blitt litt brattere. Litt tøffere rett og slett. Og i det må mange ta frem sparekniven og kutte der man kan. Det som gjerne ryker først er de pengene vi bruker som ikke gir øyeblikkelig ROI i retur. I mange tilfeller handler dette om midlene vi investerer i vår aller viktigste ressurs; menneskene våre.

Det er aldri feil å satse på folk

Uansett hvordan du vrir og vender på det, så er det de som jobber for deg som skaper verdi i selskapet ditt. Uten dem har man som regel fint lite. I usikre tider er det å sørge for å beholde de flinke folka minst like viktig som å tiltrekke seg talenter. Å få en ny ansatt er ressurskrevende på alle måter - å foredle en som allerede er hos deg er langt enklere.

Ikke at det er lett, misforstå meg rett, men det vil gi deg raskere verdi og trolig skape langt bedre resultater på vesentlig kortere tid.

Tallenes tale

Tall fra SSB sier at 700 000 har byttet jobb fra 2 kvartal i 2021 til 2 kvartal i 2022. Til tross for nedgangstid er arbeidsledigheten lav og mange bedrifters store utfordring er å beholde sine ansatte. Det er helt klart jaktsesong på de beste hodene!

- Vi ser at de største utfordringene for virksomhetene de siste 12 månedene har handlet om kampen om kompetansen, og å beholde den. Virksomhetene må ta en ekstra sjekk på om de trenger å ansette eksternt, eller om løsningen ligger internt, mener fagansvarlige i HR Norge, Henrik Øhrn og Sven Kinden Iversen. 

Dette sier de på bakgrunn av en stor undersøkelse gjennomført av nettopp HR Norge i siste del av 2022.

- Vi kommer ikke utenom eksterne ansettelser ettersom en stor del av rekrutteringsbehovet oppstår som en konsekvens av at folk slutter, men det ligger store muligheter til å fylle disse stillingene med interne kandidater og så fylle på med eksterne fra bunnen, sier Iversen. - Onboarding koster, og virksomheten bør seriøst vurdere om det er bedre å investere i kompetanseheving for medarbeiderne man allerede har enn å starte kostbare eksterne rekrutteringsprosesser.

Ta grep om intern kompetanse

Så hva kan du gjøre for å sikrestille at du ikke ender i samme situasjon? 

Invester i kompetanse og kompetanseheving nå!

Gjennom stadig oppdatering og fokus på kunnskap og kunnskapsdeling kan du sørge for å ikke bare tiltrekke deg gode folk, men også beholde dem når du først har fått dem inn. La kompetanseutvikling være en del av din employer branding-strategi og sørg for at kurs ikke bare handler om å bestå, men om å faktisk forstå!

Skap ekte entusiasme rundt læring gjennom dialog, oppfølging, samhandling og diskusjoner. Og gjør det med TRIKKS.

Hos oss får du muligheten til å gjøre alt på ett sted. 

Kontakt oss i dag - så hjelper vi deg inn i morgendagen!